In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Kaliumwaterstofcarbonaat=kaliumbicarbonaat=KHCO3

Wikipedia over Kaliumwaterstofcarbonaat

Kaliumwaterstofcarbonaat of kaliumbicarbonaat (KHCO3) is een wit poeder of kleurloze kristallijne vaste stof. Het is een kaliumzout, dat ontstaat wanneer men kaliumcarbonaat oplost in water. Er vormt zich dan kaliumwaterstofcarbonaat en kaliumhydroxide.

Kaliumwaterstofcarbonaat wordt beschouwd als een ongevaarlijke stof met volgende toepassingen.

Kaliumwaterstofcarbonaat wordt gebruikt als voedingsadditief, en heeft hetzelfde E-nummer als kaliumcarbonaat: E501. Het wordt gebruikt als zuurteregelaar, bijvoorbeeld voor het ontzuren van wijn of bier; als stabilisator van vooral cacaoproducten; en als rijsmiddel in bakpoeder: bij verhitten vormt het kaliumcarbonaat, waarbij waterdamp en koolstofdioxide vrijkomen, die het bakdeeg doen rijzen.

Kaliumwaterstofcarbonaat wordt ook gebruikt als fungicide in de biologische land- en tuinbouw, met name tegen echte meeldauw en tegen schurft bij de biologische teelt van peren. De Europese Commissie heeft deze toepassing op 6 mei 2008 toegelaten.

KHCO3 : Gebruikt voor vissen, op peren, in brood

Een ander alternatief ligt mogelijk in het gebruik van Kaliumbicarbonaat dat ook of samen met Natriumbicarbonaat als bakpoeder gebruikt wordt.
Dit Kaliumbicarbonaat is als voedingstoevoeging gekend onder E501
KHCO3 is in aquarium en vijversmiddens gekend als KH+ en wordt gebruikt om de pH bij te sturen.
In de Biologische fruitteelt wordt het dus toegepast als fungicide ...

Voordeel kan zijn dat Kaliumbicarbonaat beter is voor je tikker en je bloeddruk dan Natriumbicarbonaat.

Als het in de biolandbouw, voor vissen en en je voeding kan, zit er waarschijnlijk een enorm potentieel in om er kanker "als een schimmel benaderd" mee te bestrijden.

Disclaimer ivm kanker

Bovenstaande informatie is enkel bedoeld als educatieve informatie !

Niets wat op deze site beweerd wordt kan beschouwd worden als een medisch advies, om kanker of een andere ziekte te diagnosticeren, te voorkomen of te genezen.

In- of uitwendig gebruik van van deze technieken kan geen vervanging bieden voor een gepaste medische behandeling ! Als je ernstig ziek bent raadpleeg je best een arts.

Elke wijziging of aanpassing in mogelijke medicatie dient te gebeuren in overleg met je behandelende geneesheer en blijft ten allen tijde je eigen verantwoordelijkheid !

Had je een verrassend resultaat of een beter gevoel ? Laat het ons weten

Hulda Clark Zappers -- Bloedzapper Bob Beck -- Natriumbicarbonaat -- Prebiotica -- Colonlife -- Colloidaal Zilver -- LCD Minizapper -- Colonlife Kanker is een schimmel is een boek geschreven door Dr Simoncini ISBN 88-87-24108-2