In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

NaHCO3 = Natriumbicarbonaat = Bakpoeder = Bicar

Natriumbicarbonaat tussen de bakkerijprodukten ?

NaHCO3 = Natriumbicarbonaat = Bakpoeder = Bicar of Sodium Bicarbonate is voordelig te koop in de meeste supermarkten bij de bakkerijbenodigdheden ! Recept met Ahorn siroop --- Citroen met zuiveringszout

Natriumbicarbonaat neutraliseert de zuren !!!

Maagzuur wordt veroorzaakt door de zogeheten gastro-oesofageale reflux, het terugvloeien van maagzuur naar de slokdarm.
Natriumbicarbonaat zet het maagzuur om in natriumchloride en neutraliseert het zo.
De patiënt voelt onmiddellijk een verlichting en dat gevoel houdt ongeveer een halfuur aan. (ga eerder voor meerdere kleine porties- brainfit)
Het enige ongemak aan de reactie: ze produceert ook kooldioxide.
Het is weliswaar onschadelijk, maar leidt tot oprispingen (boertjes).
Dat effect kan ingeperkt worden door enkele druppels citroen te mengen in het glas water met het natriumbicarbonaat.

Natriumbicarbonaat mag, maar met mate ! Recept met Ahorn Siroop

Natriumbicarbonaat of Sodium Bicarbonate heeft weliswaar een kostenbatenverhouding die zonder weerga is, maar men mag er niet mee overdrijven.
Bij overmatig gebruik kan het acidobasisch metabolisme veranderen (dat wil zeggen het evenwicht tussen zuren en basen). Het hoge natriumgehalte kan bovendien de bloeddruk verhogen en problemen veroorzaken, vooral bij mensen met verhoogde bloeddruk of hartfalen.
Beperk daarbij vooral het gebruik van keukenzout en verzorg je groeninput ivm magnesium (bedenking van brainfit)

Andere toepassingen van natriumbicarbonaat

Tegen tandplaque: het bicarbonaat helpt de zuren neutraliseren die geproduceerd worden door de mondbacteriën die aan de basis liggen van de zogeheten tandplaque. Het bicarbonaat wordt bij deze toepassing verschillende keren per dag verdund gebruikt in een mondbad. Bij het poetsen van de tanden kan men ook bicarbonaatpoeder rechtstreeks op de tandenborstel aanbrengen.

Tegen blaasontstekingen: de blaas is een zuur milieu waarin bacteriën zich goed voelen en vermeerderen. Het bicarbonaat vermindert de zuurtegraad lichtjes en helpt zo urinewegeninfecties voorkomen.

Tegen aften en keelpijn: als gorgeldrankje verzacht het bicarbonaat keelpijn en de pijn veroorzaakt door aften.

Tegen voetgeurtjes: in voetbaden helpt het bicarbonaat bacteriële zuren te bestrijden die aan de basis liggen van de geurtjes.

Om insectenbeten te verzachten: breng een pasta van natriumbicarbonaat (natriumbicarbonaat in poedervorm vermengd met enkele druppels water) aan op de zones die jeuken.

Om een zonnesteek te verzachten: enkele koffielepels van het goedje in een lauw bad verzachten de huid en verminderen de pijn.

Bron : Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste 22/04/2008

Disclaimer ivm kanker

Bovenstaande informatie is enkel bedoeld als educatieve informatie !

Niets wat op deze site beweerd wordt kan beschouwd worden als een medisch advies, om kanker of een andere ziekte te diagnosticeren, te voorkomen of te genezen.

In- of uitwendig gebruik van van deze technieken kan geen vervanging bieden voor een gepaste medische behandeling ! Als je ernstig ziek bent raadpleeg je best een arts.

Elke wijziging of aanpassing in mogelijke medicatie dient te gebeuren in overleg met je behandelende geneesheer en blijft ten allen tijde je eigen verantwoordelijkheid !

Had je een verrassend resultaat of een beter gevoel ? Laat het ons weten

Er is nu ook colloidaal goud. Bevordert mogelijk je emotioneel evenwicht en je IQ.

Hulda Clark Zappers -- Bloedzapper Bob Beck -- Natriumbicarbonaat -- Prebiotica -- Colonlife -- Colloidaal Zilver -- LCD Minizapper -- Colonlife Kanker is een schimmel is een boek geschreven door Dr Simoncini ISBN 88-87-24108-2