In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Alcohol : De sluipende doder !

Mannen weten waarom ! U ook ??

Alcoholische dranken zijn de tweede, vermijdbare doodsoorzaak door kanker, na het roken. Wetenschappers hebben de kankersoorten onderzocht waarvoor er op internationaal vlak een echte overeenstemming bestaat.

Dit zijn de resultaten:
- Een verzesvoudiging van het risico op het ontstaan van kanker in de bovenste luchtwegen en de mond in vergelijking met de mensen die geen alcohol drinken.
- Alcoholische dranken verhogen ook de kans op het ontstaan van leverkanker. Dit gebeurt meestal na een levercirrose (leververharding en afsterven van leverweefsel o.a. door alcohol).
- Recente studies tonen verder aan dat er een verband bestaat tussen darmkanker bij mannen en vrouwen en het drinken van alcohol.
Voor vrouwen is verder aangetoond dat één glas alcohol per dag de kans op het ontstaan van borstkanker met 10 procent de hoogte injaagt.

Bronnen:
Setiawan VW, Monroe KR, Goodman MT, Kolonel LN, Pike MC, Henderson BE.
Alcohol consumption and endometrial cancer risk: The multiethnic cohort.
Ahead of publication Int J Cancer. 2008 Feb 1;122(3):634-8


Kijk ook eens op www.drankprobleem.be
of lees het voedingsadvies van het World Cancer Research Fund (WCRF)

Hulda Clark Zappers -- Bloedzapper Bob Beck -- Natriumbicarbonaat -- Prebiotica -- Colonlife -- Colloidaal Zilver -- LCD Minizapper -- Colonlife Kanker is een schimmel is een boek geschreven door Dr Simoncini ISBN 88-87-24108-2